Nieuw dak op de kantine

Ons kantinegebouw heeft een nieuw dak! Met dank aan bouwbedrijf W. Brock, installatiebedrijf Coenders en onze vrijwilligers die het dak noodgedwongen moest verbouwen, in de bloedhitte. 

Dat ontging ook de Stentor niet. In een ‘Snipper’ stond onderstaande tekst:

IJs doet het goed dezer dagen. Of het nou gaat om waterijs, Italiaans schepijs, boerenroomijs of softijs. Bij temperaturen boven de dertig graden, gaat het er allemaal in. Sommige Zutphenaren denken echter aan heel ander ijs: aan schaatsijs. Of beter gezegd: aan de kantine van de Zutphense IJsvereeniging (ZIJV).
Die krijgt namelijk een nieuw dak, nadat een paar maanden geleden een windvlaag een deel van het dak had losgetrokken. Toen installatiebedrijf Coenders het dak vervolgens wilde repareren, bleek volgens Frans Manders, voorzitter van ZIJV, dat het dak nagenoeg volledig was doorgerot. „Daarom zijn we nu bezig het dak te vervangen.Een behoorlijke investering, van ruim 26.000 euro.”
Gisterochtend waren de vrijwilligers aan het werk. En dat betekende flink peentjes zweten, bij hoge temperaturen. En klaar met de werkzaamheden zijn ze nog lang niet. Sterker nog, de ijsclub, gevestigd aan de Leeuweriklaan, kan wel wat handen gebruiken, zegt Manders. „Op dit moment missen we namelijk aardig wat mensen die normaal gesproken voor ons klaar staan.”

dak_kantine_02
Foto: Zutphens Persbureau