IJsbaan op 11-2 geopend

Update 11-2-2021: de baan is gesloten vanwege slechte ijskwaliteit. Vrijdag 12-2 vanaf 13 uur is de baan weer geopend.

We hebben goed nieuws: donderdagmiddag 11 februari openen we de Zutphense IJsbaan! Om 13 uur opent de burgemeester de baan, die tot 19 uur open zal zijn. Lees goed hoe we dat op een veilige manier kunnen doen.

Onder deze voorwaarden kunnen we de ijsbaan openen voor publiek:

  • de baan is ALLEEN toegankelijk voor leden van de ZIJV. Zij krijgen toegang met hun pasje: er mogen geen losse kaartjes worden verkocht.
  • je hoeft je van te voren niet aan te melden
  • we laten per half uur 50 mensen toe tot ijsbaan
  • je kunt een uur schaatsen
  • er is GEEN koek en ZOPIE en je kunt geen gebruik maken van de WC
  • mondkapjes zijn op de ijsbaan niet nodig omdat het buiten is

Toegang: zo houden we het veilig

We laten per half uur 50 mensen toe. De ingang van de ijsbaan is aan de kant van de kassa (als je met je rug naar de Berkel staat: aan de linkerkant van het gebouw). Als je je pasje hebt laten zien, krijg je een kleur bandje.

Na 3 blokken staan er 150 man op het ijs. Na 1 uur krijgt de ‘eerste kleur’ het verzoek om de ijsbaan te verlaten. Als deze lichting de baan heeft verlaten (uitgang via de kantine), mogen we weer 50 mensen toegelaten worden.

Geen lid van de ZIJV? Je kunt nog lid worden, maar je moet bij aanmelding voor het hele seizoen betalen. Dit doe je thuis, dus niet aan de kassa van de ijsbaan (inschrijven én betalen). Als jouw inschrijfformulier is ontvangen, krijg je via e-mail een bevestiging van de ledenadministratie. Bij het tonen van een bewijs van je betaling (screenshot) bij de kassa van de ijsbaan, krijg je je pasje(s).

Schoolschaatsen

Wij geven kinderen extra gelegenheid om te komen schaatsen. In eerste instantie geven wij hiervoor de basisscholen de ruimte.

  • 150 kinderen mogen gelijktijdig het ijs op
  • schoolschaatsen is alleen in de ochtend, tussen 9 en 12 uur, in 2 blokken van 1,5 uur
  • alleen op werk-/schooldagen, dus niet in het weekend
  • per klas moeten er 1 leerkracht en 2 ouders als begeleiders aanwezig zijn.

De groep van 9 uur gaat uiterlijk om 10.15 van het ijs. Als deze het terrein om 10.30 heeft verlaten, kan de tweede  groep kinderen met begeleiders vanaf 10.30 uur het ijs op. Die groep gaat om 11.45 uur van het ijs af en verlaat het terrein uiterlijk 12.00 uur.

Voor reservering van schoolschaatsen: aanmelden bij Frans Manders via 06 46100496

Vrijdagochtend beginnen we met schoolschaatsen. In het weekend is er geen schoolschaatsen!  Als het ijs goed blijft, dan is het maandagochtend weer mogelijk.